Mar 5, 2011

Ep. 3.04 - Likaista peliä

Okeiokeiokei, mä oon viikon myöhässä. Mutta te varmaan kässäätte että mulla on ongelmia asioitten laittamisessa tärkeysjärjestykseen, okei? Juu, tiedän, seuraava jakso tulee tunnin päästä(laskien siitä milloin kirjoitin tän lauseen), mutta mitäpä tuosta. Saatte pikakertauksen edellisen tapahtumista tässä samalla. Kuvakaappaukset ei ole mitään huippuluokkaa, mutta pari parasta juttua sieltä kullä on tallennettu. Ja tän postauksen loppuun laitan odotukset seuraavasta jaksosta. Taidankin ruveta tekemään niin aina kun teen tän.

Alkuhuomiot: Jakson alkuperäinen nimi on 'Sphere of Influence', eli vapaasti suoemnnettuna(ilman sanakirjaa) 'Vaikutteiden kehä'. Eeeh, vähän huono nimi. Taasen senaattoritoimintaa, tosin kerrankin ilman pHta. Myös Anakin tekee jaksossa ainoastaan lyhyen esiintymisen. Eli annetaan valokeila Chuchille ja Ahsokalle, vai? No, tällä kertaa se toimii. 'I have a bad feeling about this' pätee tosin pariin muuhun senaati-keskeiseen jaksoon.


Ekana, Chuchi. Jep, sini-ihoinen teinisenaattori Riyo Chuchi. Käytännössä pHn puolella senaatissa, ja mitä todennäköisimmin allekirjoittaa III:ssä Kolmentuhannen vetoomuksen. Ja varmaankin myös mukana Kapinaliitossa.
Jos pH harrastaa väkivaltaisia neuvotteluja (etenkin Anakinin kanssa), niin Chuchi harrastaa väkivaltaisia sanallisia neuvotteluja. Okei, nyt meni huonoksi toi vitsi, mutta kässäätte kuitenkin.

Ja mikä mua tässä ärsyttää on se, että Chuchi on melkein pH:n pituinen, joten on Ahsokaa pidempi. Kuitenkin mulle selvis että pH ei ole kuin 165 (tjs) pitkä, mutta mä heitin tota kohtaa katsoessa että Chuchi on ainakin 17, kun taas Ahsoka on vain 14.
Ja vaikkei Ahsokaa vielä näykään, niin sillä on iso rooli jaksossa. (hilarity ensues, kerran.)

Ja huomatkaa muuten vasemmalla olevassa kuvassa kapteeni Typho taustalla. Luulisi että Naboon senaattorin turvamiehet käyttäisi jotain muuta kuin lentopukuja vartiotehtävissä. No, ei sitten.
Muuten, moniko tietää, missä Typho menetti vasemman silmänsä? Jep, palveluksessa. Ja Typho on muuten Panakan veljenpoika.(Ja arvatkaas missä muualla Panakan näyttelijä on kuin ep. I:ssa!)

Chuchi muuten on harvoja ruutuaikaa saavista humanoidisenaattoreista. pH ja Organa on ihmisiä, joten niitä ei lasketa. Sama menee Palpatineen. Orn Free Taa(plösö twi'lek) lasketaan, mutta sillä ei ole ruutuaikaa. Sen sijaan 2.16 viljelee senaattoreita. Ei mikään ihmekään, kun jakson nimi on 'Senatin Murhat'.
Takaisin asiaan. Tässä kuvassa Chuchi istuu ihan liian isossa tuolissa. Siis katsokaa nyt sitä! Selkänoja jatkuu ylöspäin kuvaruudun jälkeenkin varmaan puoli metriä. Chuchin hiuslaite on muuten kiva, ainakin verrattuna pHn karseihin kuontaloihin. Niistäkin mulla tulee olemaan sanottavaa yhdessä jaksossa.

Chuchin ilme on korvaamanton tässä kohtaa.
'Oi, kyllähän minä ymmärrän, muttä mitenköhän on Senaatin laita?' Neimoidialaiset menee ihan hämilleen. Aika hyvä tilanteen kääntö ottaen huomioon, että se, Ahsoka ja Chi Eekway on sotilaiden ympäröimiä, ja ainoastaan Ahsoka on aseistautunut.

Ja nyt kun tuli sanottua tuo nimi, niin voisinkin jatkaa aiheestaa jakson viimeisellä kuvalla, niin saan asian alta niin kauan kuin muistan sen.

Tässä jaksossa on nimittäin mukana neljä cameota. Okei, cameot oli oikeasti ep. III:ssa, mutta tässä niille on oma episodi.
Mitään tuttua puhemies Papanoidan parrassa? Jep, setä Georgehan se siellä. Lucas halusi lapsensa tekemään cameot kolmosessa, ja vanhin vaati isänsä mukaan. Noo, mikäs siinä, saatiin Pantoralaisia oopperataloon(siihen kohtaukseen jossa Anakin juoksee portaita ylös Palpatinen aitioon).

Ja Anakinista puheenolllen, sillä on varsin pieni rooli jaksossa, lähinnä olla saattamassa pH taas jollekin matkalle. Seuraava jakso huomioiden, pH vois hyvinkin olla matkalla Mandalorelle. Sen itse planeetan nimi on muuten Kalevala, Mandalore on se tähti mitä se kiertää.

Anakinin vyötärö on muuten ihan oikeasti ihan liian kapea. Muutenkin se muistuttaa enemmän heinäseivästä ku jediä.

Eikä edes ollu siinä sen huvittavuudet tässä jaksossa. Vaikka Anakin oli ruudulla enintään minuutin, se onnsitu silti vetää jakson parhaan ilmeen. Tollane asiayhteydestä-irroitettuna-varsin-hämy ilme. Spock-korva on jälleen läsnä. Ja niin on ep. IIIn naurettavat leikkaukset. Kattokaa noita kuvan reunoja, se on jo siirtymässä seuraavaan kohtaukseen.
Okei, Anakin käsitelty, seuraavaksi Ahsoka. Oh, joy.
Tää jakso ehdottomasti teki aika monesta fanficistä canonia. Mä olen lukenaut ainakin kaks ficciä joissa Ahsokalla on vaikeuksia mielenlumeen kanssa. Käyttäisi luontaisia 'talenttejaan' lisäapuna häiritsemisessä. (Jos joku kässää mitä talentti tarkoittaa, saat keksin. Ei nääs liity mitenkään Star Warsiin xD)
Ahsoka muuten onnistuu tekemaan CMoA/F:n. Molemmat, samalla kertaa!
Nimittäin tässä. Kuvan tosin on vallottanu Chuchin selkä, mutta Ahsokasta näkee, että ne on katonrajassa. Eli Ahsoka vaan loikkas sinne, pysyy siellä puristumalla noita kahta seinäpalkkia vasten ja vielä leijutti Chuchin sinne kaveriks.
Söötti pikku Huttlet, nimeltään Rotta. Se leikki ötökällä ja Jabba käski sen syödä se. Ja mitä Sintti tekeekään? Aivan, hotkaisee sen kokonaisena. Impressive, täytyy sanoa. Muutenkin se kohtaus Jabban palatsissa oli hyvä. Greedon käyttäytyminen oli hulvatonta. Je se sen ja sen twi'lekin suutelo oli ällö.
Muutenkin Jabba käyttäytyy aika siedettävästi tässä jaksossa. Vai mitä sanotte tosta katseesta, jolla se vilkasee poikaansa, kun Papanoida selittää, että sen omat tyttäret on kidnapattu ja Greedo on syypää.

Oli muuten aika hauskaa ton jakson kanssa kun luin koko ajan Greedon(Rodialainen) Greedinä(FMA). Ja sitten on vielä se Gree(SWklooni). Ne on ne kirjaimet jotka tässä ratkaisee, ilmeisesti.
Greedosta puheenollen, alienien veri on ilmeisesti vihreää? Ja kidnappaajat ovat tyhmiä myös Star Warsissa. Seuraavat kuvat todistaa sen varsin hyvin.

1. Che on fiksu ja yrittää tapella vastaan. Hän nappaa esineen, jonka pitäisi olla tietyllä paikalla huoneessa. Greedoon osuu.
2. Tietylle paikalle kuuluva esine jätetään päydälle keskelle huonetta. Ilmeisesti poliisi ei etsi sormenjälkiä?
3. Koska Che osui Greedoon, esineeseen(joka nyt on paljastettu kuujumalatteren patsaaksi, joka kuuluu huoneen pyhättöön - mielenkiintoinen katsaus Pantoran uskontoon, btw.) jäi verta. Greedo ei sitä huomannut, mutta Papanoida huomaa laittaessaan sen takaisin pyhättöön.
4. Papanoidalla on myös minikokoinen analysaattoritietokone, ja ilmeisesti pääsy tietokantaan galaksin kaikista rikollisista? Onpas loogista. *sarcasm*






Siinä oli mun kommentit tästä jaksosta. Jäi pari kuvaa käyttämättä, mutta mulla on muutakin elämää. Seuraavasta jaksosta:  Satine käy aggressiiviseksi, pH unohtaa aseensa ja 'jakso-jota-en-sittenkään-ole-vielä-katsonut' tulee.

No comments:

Post a Comment