Feb 24, 2011

Kars Skywalker & "Jediakatemia"

Kattokaa tää, mutta älkää tätä. Mä olen ihan tosissani. Tällä Karsilla ei oo kaikki alkuaineet taulukossa(tai jedit galaksissa, jos otetaan esimerkki lähempää). Eka linkki -> uutinen, toka -> "Jediakatemian" sivut. Lainausmerkit on paikallaan kun tästä asiasta puhutaan. Haluan muuten korostaa mitä mä ja Heidi käytiin sanomassa tohon uutiseen:
Amy Whitespot
Tämähän on juuri se syy miksi Star Wars -fanit eivät juuri itsestään kuuluttele. Itsellänikin on kaverien kanssa vastaavanlainen idea omasta jedisäädystä, mutta emme me sitä näin isosti kuuluttele.
Ja kuten tuossa edelliset mainitsivat, niin näin kovasti pilvellä liihottelu on aikuisiltä miehiltä vähän lapsellista. Ymmärtäisin kyllä, jos olisivat 10-vuotiaita 'jediritareita' kaveripiirissä, mutta että yli parikymppisten maanlaajuinen jediakatemia? Ja ihan vain vertailukohteeksi, itse olen 16, enkä oikeasti haluaisi olla minkään erittäin kurinalaisen jediakatemian jäsen.
Mielikuvituksen käyttö on kyllä sallittu, mutta tämä on jo vanha juttu, enkä edes käsitä miksi tämä rikkoi uutiskynnyksen 'vasta' nyt.
Mun viesti pysyi varsin asiallisena, mitä ei voi sanoa ihan kaikista siellä olevista kommenteista. Heidin kommentti oli kyllä ihan asiallinen:
Captain-Skywalker
Hei haloo, sivujen laatu ja kirjoitusvirheet on jotain niin alhasta, ettei mitään rajaa. Muutenkin koko tyyppi vaikuttaa ihan seonneelta, etenkin kun en itse mihinkään usko. Meidänkin Star Wars -faniklubin laatu peittoaa Kars Skywalkerin ihan helposti(vaikka meillä joskus hieman halvat huvit onkin). Ärsyttää vaan niin hirveesti, että pitää pilata muiden Star Wars fanien ja koko SW:n maine. Ikävä kyllä se vaan on niin, että helposti leimataan koko porukka yhden hihhulin takia.
~Captain-Skywalker

Siinä Heidi on kyllä ihan oikeassa, että tää pilaa Star Wars -fanien maineen ihan totaalisesti. Onhan osa meistä vähän hullumpia kuin toiset, mutta Kars rikkoo sen rajan ihan kirkkaasti. Edes ortografia ei jätkältä onnistu. Ja mitä noihin nettisivuihin tulee, ne voisi totetuttaa tyylikkäämmin. Ne rikkovat kaikkia nettisivujen perussääntöjä: 1. kaikki 'sisältö' on kuvissa, ilman alt-tekstejä, joten kuvat estänyt ei voi lukea sivujen sisältöä, myöskään hakukoneet eivät osaa lukea kuvia. 2. värit, ne sattuvat silmiin. Violetti ja vihreä ovat kyllä hyvä väriyhdistelmä, mutta eivät neonväreinä. 3. laatu. Se ortografia on hukassa, eikä sivuista saa mitään järkevää irti. 4. linkit. suurin osa on vanhentunut kymmenessä vuodessa, eikä loputkaan ole toimivia.

Nettisivuista puheenollen, pitäisi jatkaa Tassupolun ulkoasun vaihtoa. Menekin siis tästä sitä tekemään. May the REAL Force be with you.

2 comments:

  1. http://koti.phnet.fi/petripaavola/jediakatemia.html

    Mielenkiintoinen artikkeli.

    ReplyDelete
  2. http://koti.phnet.fi/petripaavola/jooga.html

    Kannattaa lukea joogasta.

    ReplyDelete