Sep 10, 2011

Keisarit & lauserakenteet

Hömm, tuli taas hieman selailtua Juha Terhon sivuja. Niiden lukiohokemat on vertaansa vailla.

Törmäsin sivuun kutosella tai seiskalla, melko pian sen jälkeen kun hurahdin Star Warsiin. Hain Googlella suomalaisia SW-sivuja, ja törmäsin JTn keräämiin käännöskukkasiin. ("Ehkä se on pora" jne.) Alkuun en kiinnostunut sivujen muusta sisällöstä, mutta yläasteen aikana, ehkä seiskalla tai kasilla, luin läpi kaiken, varsinkin lukiojutut.

Silloisilla aivoilla ajattelin että osa jutuista oli ihan hauskoja, ja ajattelin että jos keräisin niitä itsekin talteen. Hommahan kusi ja pahasti. Ei yläasteella 2000-luvulla saa tuollaista materiaalia kokoon. Kokoelmassa oli muun muassa "legendaarinen" Se on Afrikka!-vitsi seiskalta, kun väiteltiin mantsanopen kanssa siitä, oliko yksi kuva kirjassa peilattu kuva Afrikan sarvesta. Että sillä lailla.

Partion erätaitokurssilla mukaan tuli Frisbeelätty ja Vauvakala, asiat jotka eivät aukea edes paikallaolleille.

Penaalisota jne. oli ihan meidän luokan omia juttuja(lähinnä mun päästäni btw.)

Vielä ysillä ja nyt lukiossakin vähän keräilen lähinnä opettajien "hassuja" sanomisia. Kui-tyypin risuaidat on ehkä parhaimmasta päästä, olkoonkin MAA1-kurssilta. Tai kun se leikki ala-asteenopettajaa tässä MAA5-kurssilla yks päivä.

Mulla on ylhäällä noita hyviä juttuja, jos vaan muistaisin missä. Jos joku muistaa, käytin ysillä kaikkiin aineisiin samaa vihkoa, ja sen kannet + pari sivua on "täynnä" enemmän tai vähemmän hassuja juttuja. Joukossa muun muassa: "Suo(ma)lainen historia", kulma BAC(H), jne. Eli taso oli aika perseestä.

Nyt mä oikeastaan toivoisin että olisin mukana jossain porukassa missä inside-läppä kukoistais. Itse käytän vitsejä jotka eivät aukea aina itsellenikään(oikeasti, suurin osa jutuista on itse keksimiäni).

Tosin, oliko se perjantain paketoitu mopoauto edes huvittava? itse otin siitä kuvan, ja muokasinkin sen, mutta en julkaise kun siitä tunnistaa kaikki ysivitoset ihan helposti.
Kuvista puheenollen: ketä kiinnostaa mustavalkoinen kuva juissipurkista koulun portaikossa?

P.S. Otsikko tulee äikänopettajan kommenteista yhteen tekstitaitotehtävään. Aivan, kirjoitin niitäkin ylös.
Äikästä puheenollen, odotin siitä Ludvig Borga-tehtävästä ehkä kahta pistettä, sain neljä. Olin hieman yllättynyt. Tekstiä oli alle sivun verran :D
P.P.S. Niille kenelle äskeinen pisteluku ei auennut: maksimipistemäärä oli 6(kuten ylioppilaskokeissa), ja opetteja ei antanut täysiä psiteitä kenellekään.

No comments:

Post a Comment