Aug 9, 2010

Vader on vihannes!

Yritin tänään löytää tietoa Vaderin/Anakinin ja Luken näyttelijöiden kätisyyksistä, kun löysin tämän artikkelin. Siinä kerrotaan, mitä vaurioita Vader on kärsinyt. Eräässä kohtaa puhutaan Vaderin niskasta, ja kuinka siellä näkyy olevan nikamien tilalla proteeseja. Tämä taas johti selostukseen eri niskanikamiin(C-1 - C-4) kohdistuneiden vaurioiden aiheuttamista vammoista. Kuten Brian Young selittää, niskanikamien C-2 tai C-3 vaurio neliraajahalvaannuttaa uhrin, ja rajoittaa pahasti jopa kasvojen liikkeitä. Lisäksi, jos selkäydin kärsii vähääkään, uhri ei pysty hengittämään itse. Tässä syy Vaderin hengityskoneeseen?

Kuten selkäydinvaurioista puhuin, vaurio kyseisissä nikamissa siis neliraajahalvaannuttaa potilaan, joten Vaderinhän pitäisi olla kykenemätön liikumaan? Ilmeisesti hänen kaikki proteesinsa estävät tämänkin. Vai onko Vaimalla taas ollut näppinsä pelissä? (Tästä otsikko)

Samalla sivulla oli linkki Vaderin rintapaneelin tekstejä koskevaan juttuun. Paneelissa olevien nappien alla on tekstilaattoja, joiden sisällöstä on kiistelty. Ilmeisesti teksti on hepreaa, ja englanniksi lause tarkoittaa kutakuinkin 'His deeds will not be forgiven, until he merits'. (Käännös: Anat) Jos pitäisi lähteä arvailemaan suomennosta tuolle lauseelle, oma ehdotukseni olisi suunnilleen tällainen: 'Hänen tekojaan ei anteeksianneta, ennen kuin hän ansaitsee.' Jokseenkin raamatullinen lause? Koska sieltä se tulee, kuten Anat sanoi omassa tekstissään.

P.S. Oon ilmiselvästi kattonu liikaa Teho-osastoa, kun piti tämäkin merkintä tehdä xD

1 comment:

  1. Hajosin ku meses näin ton otsikon XD Oijoi ihana tää uus ulkoasu, LIILAVIHREE!! :DDDDD

    ReplyDelete