Apr 18, 2010

Viikon kirjat

Alkuperäisestä luonnoksesta:
Luin yhden kirjan ja jäin koukkuun. Sitä ei tapahdu kovin usein.
Tosin tiesin sarjasta jo viime syksynä, kun sitä alettiin julkaista suomeksi. En silloin vain viitsinyt lainata tätä kirjastosta.
Kun USAssa näitä on julkaistu vuodesta 2003, niin moni minun ikäiseni SW-ficcien kirjoittaja on myös SK-fani. Olen todennut fanfiction.netissä.
Luin siis tän kirjan keskiviikkona ja jäin koukkuun. Sitä ei tapahdu todellakaan kovin usein. Että jäisin johonkin sarjaan koukkuun yhdestä kirjasta. Taino, The 39 Cluesin kanssa taisi sillä lailla käydä... xD
Ja oli siis tarkoitus aloittaa näiden lukeminen jo viime syksynä, kun tämä kirja ensi kerran ilmestyi. En kuitenkaan älynnyt sitten pyytää vanhempiani ostamaan tätä kirjaa ja se sitten jäi. Osasyynä taisi olla kovat joululahjatoiveet ja hirveä kerättävien mangojen ja sarjisten määrä. Nytten keväällä kuitenkin into heräsi uudelleen, vähän oudolla tavalla tosin.

FanFiction.netissä monet SW-ficcien kirjoittajat on myös SK-faneja, ja näitä hahmoja pomppailee esiin vähän sieltä sun täältä Author's Noteseissa. Tämähän johtuu siitä, että Warrior Cats -sarjaa on USAssa julkaistu vuodesta 2003 ja nyt on tulossa neljännen kuusiosaisen kirjasarjan toinen kirja kauppoihin.(elikkä 20. kirja) Eli ne minunikäiseni jotka sarjaa seuraavat, ovat saanet lukea näitä aika pitkään. Esimerkkeinä nyt mainitsen xXJedi Knight BlazeXxin, XxRandom NemesisxXin ja Wolfin(tunnetaan myös nimella She-Who-Has-AVery-Long-Name), jotka kaikki ovat kirjoittaneet SK-tarinoita. Heidän kaikkien muissakin tarinoissa esiintyy SK-tyyppejä, vähintään Author's Noteseissa puhumassa kirjoittajan kanssa.

Hassua tässä on myöskin se, että he kaikki ovat tyttöjä, vaikka olettaisi sekä SW:n että SK:n olevan pojille suunnattu. SW on kuitenkin lähinnä sotaa ja taistelua, ja SK käsittelee pitkaälti samoja aiheita: sotaa, taistelua, hierarkiassa ylemmäs nousua, haasteiden kohtamista ja voittamista. Kuitenkin molempien faneissa tuntuu olevan enemmän tyttöjä kuin poikia. Alkaako tässä vaiheessa pojilla on "se" niin paljon mielessä, että kaikki muu unohtuu?

Myöskin tämä manga tuli luettua. Sain nimenomaan tän kolmososan lauantaina, luin ja sain jo idean fanficciin. Mangassahan Harmaaraita tulee auton tuuppaamaksi ja loukkaa olkaapäänsä. Mutta entä jos sen olkapää olisikin murtunut? Ja he olisivat päätyneet omaan SW-parodiamaailmaani? Milliehän on entinen kotikisu, joten se ei epäröisi ihmisiä nähdessään.
Ideani oli että Harmaaraita loukkaantuisi sen verran pahasti, että menettäisi tajuntansa, ja jotenkin se ja Millie "poksahtaisivat" parodiamaailmaani ja Millie löytäisi minut ja pyytäisi minua hoitamaan Harmaaraidan. Ja Harmaaraita olisi tietysti herätessään ihan käärmeissään siitä, että oli Millie oli pyytänyt kaksijalalta apua hänen kanssaan.
Tiedän, huonosti selitetty, mutta sinänsä kiva idea, saatan jopa ruveta toteuttamaan.

Pitäisi kuitenkin jostain saada mangan kaksi ekaa osaa ja ehkäpä jopa ostaa jostain nettikirjakaupasta nuo romaanit... Kunhan vanhemmat saisi vielä suostuteltua hommaan mukaan, niin asia menisi hyvin. Eipä toisaalta ole eka asia, jota pitäisi netistä hankkia... Trivial Pursuitin SW-version saisi nääs amazon.comista 30-80 dollarilla, mutta enpä toisaalta sitä viitsisi pyytää kun ne kysymykset
a) voi tehdä itse,
b) on pelissä vain elokuvista,
c) ne on helppoja ja ne oppii nopeasti.
Joten voisihan sen tehä kesää varten valmiiksi, ja sitten saa kunnon SW-visan aikaiseksi jota vaan mä ja Heidi tajutaan xD

Ja sitten vielä kolmas kirja/lehti tällä viikolla, Tokyo Mew Mew á la Mode 1. Edellisestä painoksesta ostin vain TMM 3, koska kaverillani oli juuri silloin mangavillitys. Nyt kun uusi painos lähti viime vuonna tulemaan, ostin kaikki sitä mukaa kun ne tulivat kauppoihin, joten enää puuttuu tuon á la Moden kakkososa ja sitten ei enää tarvitse huolehtia mangoista vähään aikaan.

Se muuten tässä á la Modessa häiritsee, että Berry on melkein täysi kopio Ichigosta. Käsittääkseni Ichigo on kyllä vuoden Berryä vanhempi, mutta heidän silmänsä, otsahiuksensa ja puvut(osittain) ovat identtiset. Puvuissa heidän hanskansa ovat täysin samanlaiset, hameosa eroaa vain siten, että Berryllä on sivuilla rusetit, Ichigolla ne yläosasta lähtevät "lerpukkeet"(en tiedä oikeaa nimeä). Molemilla on kissan häntä, Berryllä vain lyhyempi ja karvaisempi, ja molempien hyökkäys on "berrycheck", Berryllä loveberry ja Ichigolla strawberry.
Muutenkin nämä kaksi muistuttavat toisiaan enemmän kuin ketkään kaksi muuta Mew Mewiä. Heillä kahdella on jopa poikaystävät, asia, jota Mintolla, Purinilla ja Zakurolla ei ole. Häiritsevää(kö)?

Viikon enkunkielinen kirja. En jaksa odottaa suomeksi julkaisua, joten lainasin kirjastosta ja tällä hetkellä on luku kesken. Haluan tietää mihin haaraan Amy ja Dan kuuluvat. Jos faneilta kysyttäisiin veikkauksia, minä heittäisin, että he kuuluvat Ekaterinoihin, sillä he sopivat siihen parhaiten. Tosinpäin: heillä ei ole mitään muiden haarojen ominaisuuksia. Amy on lukutoukka ja kävelevä tietosanakirja, Danilla on valokuvamuisti ja on haka tietokoneiden kanssa.

Oma kirjani tosin on kirjastoversio, eli siinä ei ole kortteja. Jos olisi, olisin itse saanut sen koodin, sillä sain kijran päällystystuoreena. Ei ollut eka sillä lailla saatu kirja. Kun hain the Life and Death of Darth Vader-kirjaa kirjastosta, se ei ollut hyllyssä eikä juuri palautetuissa.Eräs tyyppi kävi sitten lopulta tarkistamassa päällystämön, ja siellähän se kirja oli! Sain sen kirjan todellakin suoraan päällystämöstä, se ei ollut edes ehtinyt hyllyyn! Pidin itseäni todella onnekkaana sinä tilanteessa.

No comments:

Post a Comment