Nov 18, 2011

Sotaisia tuulia TCWssa

The Clone Warsin neljäs kausihan on pyörinyt Yhdysvalloissa jo parisen kuukautta, ja aiheet on selvästi synkempiä kuin missään aiemmissa jaksoissa. Ja ei vain aiheet: kuvamateriaali on jo sellaista että TCW ei ole lastenohjelma. Noh, se tuleekin 7:30central... Joka muistaakseni on 9PM itärannikolla.

Asiaan: Jo trailereista näki että neljäs kausi olisi synkkä: orjakauppaa, Sithmäinen Anakin, jne. Mutta...
Mon Calamar -jaksoissa: salamurhan uhri selvästi puukotettuna, ei tosin verta; räjähtävä haipahis, jonka pää leijaili kameran ohi syvyyksiin. Anakinia sähkötettiin lisää ja Padmé yritettiin hukuttaa.
Varjosoturi(Shadow Warrior): Anakin... taistelee Dookua vastaan, häviää ja joutuu sähkötetyksi. Taas. Padmé tosin pelastaa tilanteen, joten vakavia vammoja ei synny. Harmi.

En katsonut Vaeltajadroidi(Nomad Droids)-jaksoja vielä, sillä inhoan C-3PO:ta. Sen sijaan, toissapäivänä avasin Mastertoonsin sivun ja katsoin Krell-saagan kolme tähän mennessä julkaistua jaksoa.
Yikes! By-the-books-jedi, jonka mielestä kloonit on... noh, klooneja. Yksi sinne tai tänne, niitä tulee lisää. Rexillä tietenkin on hyvin eriävä mielipide, ja niin olisi Anakinillakin, jos olisi paikalla. Musta tuntuu että nämä jaksot on vain Palpatinen salajuoni tapattaa kaikki Anakinin tutut. Tällä kertaa siis Rex joutuu tulilinjalle.

Jaksot käsittelevät vakavia asioita, jotka liittyvät sotaan. 501st, Anakinin/Rexin joukot, on tottunut improvisoimaan, joten kun Krell komentelee klooneja, nämä eivät ota uutisia mielillään vastaan. Porukan sisälle muodostuu erimielisyyksiä, jotka kulminoituvat saagan kolmannessa jaksossa, kun Fives ja kaksi muuta kloonia eivät tottele suoraa käskyä ja varastavat paikallisia tähtihävittäjiä auttaakseen avaruustaistelua. Heidän palatessaan planeetalle, Krell on lievästi käärmeissään ja päättää laittaa Fivesin petturitovereineen sotaoikeuden eteen.
Aika paksua lastenohjelmalta, eikö vain?

Eikä kaikki vielä siinä. Seuraava jakso on nimetty "Krellin verilöylyksi". Trailerissa Rex ja Krell keskustelevat Fivesista, ja Krell sanookin yhtäkkiä ettei sotaoikeudenkäyntiin ole aikaa, ja että Rexin pitäisi kerätä teloitusryhmä. Tästä tulee siis rumaa, ellei Obi-Wan tai Anakin ehdi väliin.

Siis, tämän illan jakso voi päättyä vain kahdella tapaa: Rex kuolee estäessään tuomion täytäntöönpanon, tai "petturit" kuolevat teloituksessa. Molempi pahempi.

No comments:

Post a Comment